Za zdravje

Ionizator – USB

Ionizator izboljša kakovost zraka doma, v pisarni ali avtu. Zrak napolni z negativnimi ioni. Očisti ga dima, prahu, cvetnega prahu, pomaga pri preprečevanju astme, senenega nahoda in alergij.

Tehnične lastnosti:

Napajanje: DC 5V

Poraba: 0.8 W

Gostota ozona: 0.02ppm

Gostota negativnih ionov: 3000000pcs/cm3

Teža izdelka: 33g

Mere: 32×95 mm

Ionizacija:

Vpliv spremembe ionizacije na človeka je znan že od nekdaj. Najbolj jo opazimo s spremembo vremena ali s prihodom ciklona. Hiter porast pozitivnih ionov pred nevihto slabo vpliva na počutje ljudi medtem, ko izrazito povečanje negativnih ionov po nevihti osvežuje in stimulira. Ioni v naravi ves čas nastajajo, vendar pa tudi hitro izginjajo. Njihovo število je odvisno od meteoroloških in kozmičnih pogojev, od vlage in onesnaženosti zraka. Negativne ione proizvajajo kozmična in sončeva sevanja, radioaktivnost zemlje, dež, pršenje vode (slapovi) in ogenj.

Normalen stranski izdelek ionizacije v naravi je ozon. Ozon je plin, ki je nujno potreben, če želimo zrak zares očistiti. Je naravni dezinfektor zraka. V zdravem in čistem zraku je vsebnost ozona 25%. Če odstranimo ozon, negativni ioni zrak sicer očistijo velikih trdih delcev kot je cvetni prah, plini, cigaretni dim, niso pa sposobni uničiti virusov in bakterij, saj je ozon tisti, ki jih naravno ˝pokuri˝. Ozon je nevaren samo takrat, kadar smo mu izpostavljeni več ur v velikih, preseženih koncentracijah. Primer iz življenja: poleti, ko je ozona v zraku več, se virusna obolenja (prehladi, gripa) skorajda ne pojavljajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 + = 12