Proces naročanja, plačevanja in dostava so pomembni deli pri nakupu na daljavo. Priporočamo, da jih pred naročilom preverite.

Banke, ponudniki virtualnih plačil, dostavne službe svojim uporabnikom obračunavajo provizijo skladno s svojim cenikom. Posledično je tudi naše poslovanje odvisno od teh dejavnikov. Velik del teh stroškov bomo prevzeli nase in vam kljub temu ponudili ugoden način nakupa.

Oddaja naročila

Naročilo lahko oddate preko spletne trgovine, po telefonu ali po e-pošti. Predlagamo, da uporabite postopek naročanja v spletni trgovini. Dosegljiva je 24 ur na dan.

Po uspešno oddanem naročilu prejmete potrdilo po e-pošti (v primeru, da ga ni med prejeto pošto, prosimo poglejte še med nezaželeno pošto – spam). Naročila oddana do 14:00 ure v delovnem času bomo sprejeli in pripravili za dostavo še isti dan. Obvestili vas bomo o stanju vašega naročila. Prejeta naročila po 14:00 uri bodo obdelana in pripravljena naslednji delovni dan oz. po dogovoru.

PS: Registrirani uporabniki imate možnost vpogleda o stanju vašega naročila v svojem računu.

Načini plačila

Priporočamo plačilo po predračunu. Dobra možnost je PayPal sistem ali VALÚ pametna mobilna denarnica. Čas obdelave naročila in dostava izdelkov poteka hitreje in tekoče. Plačate le vrednost izdelkov brez stroškov pošiljanja. Pri negotovinskem poslovanju ne zaračunavamo stroškov dostave (velja za področje Slovenije).

V postopku naročila lahko izberete naslednje načine plačila za Slovenijo (ostale države imajo na izbiro predračun in PayPal):

Plačilo po predračunu

Plačilo po predračunu je odlična izbira za kupca in prodajalca. Dostava je brezplačna ne glede na vrednost nakupa (veljaza dostavo po Sloveniji). Naročnik nima težav in obveznosti pri prevzemu pošiljke. Dostava poteka tekoče in hitro. Pri naročilu izberete polje za brezplačno dostavo in plačilo po predračunu. Po uspešnem zaključku se vam na zaslonu prikažejo podatki, ki jih potrebujete za izvedbo plačila. Prav tako dobite potrdilo po e-pošti. V primeru, da ste pravna oseba vam bomo poslali predračun. Fizične osebe, ki želite prejeti predračun nas prosim dodatno obvestite.

Znesek lahko poravnate preko spletne banke ali uporabite UPN obrazec za plačilo na poslovalnicah, ki opravljajo plačilni promet (pošta, banke, hranilnice). Potrebujete naslednje podatke:

  • IBAN: LT46 3500 0100 1652 1603 (Poslovni račun se nahaja na območju EU in se vse transakcije obravnavajo enako, kot pri bankah v Sloveniji)
  • SWIFT: EVIULT2VXXX
  • Koda namena – GDSV
  • Referenca – SI00, nadaljujete pa s številko dokumenta: predračun ali številka naročila

Po uspešnem plačilu predlagamo, da nam pošljete dokazilo na prodaja@izdelek.si. Vaše naročilo bomo hitreje obdelali in vam izdelek takoj poslali na vaš izbran naslov.

VALÚ (mobilno plačevanje)

Valú je pametna denarnica v vašem mobitelu. Je popolnoma varen, zanesljih in hiter način plačila. Med drugim služi za identifikacijo, povezavo z drugimi aplikacijami in še mnogo več. Pri tem načinu plačila nimate stroškov dostave in pošiljanja. Cena izdelka predstavlja za vas končno ceno. Znesek nakupa poravnate skupaj s telefonskimi storitvami pri vašem ponudniku.

V postopku naročila izberite: brezplačno dostavo in plačilo z Valú, zaključite naročilo. Za tem boste preusmerjeni na varno stran ponudnika pametne denarnice Valú. Po uspešno opravljenem plačilu boste prejeli potrdilo o nakupu.

PayPal

PayPal je sprejet in razširjen način plačila v svetovnem merilu. Namenjen je za plačevanje v internetnem omrežju. Plačila so varna in hitra, izvedejo se v trenutku. Sistem je kriptiran in zaščiten s https://… pomeni, da so podatki, ki jih vnašate kodirani po posebni tehnologiji in je varnost primerljiva z bankami, vnešeni podatki (znaki) niso sledljivi. Nakazilo lahko izvedete v več kot 25 valut. Storitev lahko uporabljate kot uporabnik računa PayPal ali kot gost s kreditno kartico Visa, MasterCard, American Express, Discover. Pri plačilu imate sledljivost in dodatno varnost. Je možnost vračila zneska v primeru, da naročenega izdelka ali storitve niste prejeli.

V postopku naročila izberete brezplačno dostavo, način plačila PayPal in potrdite naročilo. Preusmerjeni boste na varne strani PayPal-a kjer dokončate plačilo. Spremljal vas bo račun z izbrano vsebino. Uporabniki brez računa Pay Pal izberite plačilo s kreditno kartico. Po uspešno opravljenem plačilu boste dobili potrdilo na vaš e-naslov. Za pomoč pri izvedbi nas lahko povprašate.

Pri navedenem plačilu nimate stroškov dostave ali provizije za plačilo, velja za področje Slovenije. Za druge države je strošek pošiljanja po ceniku.

Plačilo po povzetju

Prevzem pošiljke z odkupnino je pri nas najbolj razširjen način nakupa na daljavo. Odkupni znesek poravnate dostavljavcu pošiljke. V večini primerov je plačilo z gotovino. Pošiljke z odkupnino v druge države ne pošiljamo ali izjemoma po dogovoru. Strošek odkupnega poslovanja s pošiljanjem je  4,50 EUR ne glede na vrednost naročila.

Prevzem na sedežu podjetja v skladišču

V primeru, da se nahajate v naši bližini lahko naročeno prevzamete v skladišču – sedežu podjetja. Priporočamo, da se predhodno najavite. Način plačila je gotovina.

Dostava

Pri dostavi uporabljamo različna logistična podjetja ali pa vam v okviru lastnih enot dostavimo pošiljko. Način pošiljanja določimo neposredno. Zaradi lažje obdelave in dostave prosimo za vašo telefonsko številko. Naročeno blago dostavimo na dom ali delovno mesto. Pošiljamo po Evropi ali v druge dele sveta. Dodatne želje o dostavi lahko navedete v opombi pri naročilu. Za pošiljanje v tujino so pogoji drugačni in se lahko dogovorijo po potrebi.

Čas dostave:

Naročila bomo odposlali takoj, ko bo mogoče in za vas izbrali primeren način dostave. Za področje Slovenije je praviloma dostava naslednji delovni dan. Dostava v druge države je odvisna od dogovorjenega načina pošiljanja. Za območje evropskih držav je okvirni rok dostave 2-5 delovnih dni, ostali svet od 7 do 25 dni.

Cena dostave:

Pri negotovinskem plačilu: PayPal, Valú ali po predračunu – ni stroškov pošiljanja za Slovenijo. Vse te stroške za vas prevzame trgovina izdelek.si. V primeru pošiljanja po povzetju – odkupnina, je strošek dostave 4,50 EUR ne glede na vrednost nakupa. Ti pogoji dostave veljajo samo za dostavo na območju Slovenije. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev kadar bo predmet nakupa akcijska prodaja, prodaja preko kuponov ali druge posebne oblike prodaje. Cena dostave bo jasno označena.

Strošek pošiljanja v druge države po vrednosti naročila:

Vrednost nakupa Strošek dostave
od 0 – 25 EUR 6,5 EUR
od 25 – 50 EUR 11,50 EUR
od 50 – 75 EUR 16,50 EUR
od 75 EUR dalje 25,00 EUR